Contact

Voordat je contact met ons opneemt adviseren waar je eerst de onderstaande FAQ door te nemen. Hoogstwaarschijnlijk krijg je hierbij al antwoord op jouw vraag! Is dat niet het geval, neem dan gerust contact met ons op.

1. Waar blijft mijn pakket?

De gemiddelde levertijd van onze pakketten is 1 tot 2 werkdagen.

2. Er zijn 2 werkdagen verstreken en ik heb mijn pakket nog steeds niet ontvangen?

Het spijt ons dat dit is gebeurd.... Heeft u de track & trace code gecontroleerd? Soms komen pakketten vast te zitten onderweg. Gelieve nog 2 extra werkdagen te wachten. Onze excuses voor het ongemak, maar in 99% van deze gevallen wordt het pakket alsnog geleverd. Heeft u 2 werkdagen gewacht en nog eens 2 dagen? Neem dan contact met ons op en we zoeken samen naar een oplossing.

Waar kan ik mijn traceercode vinden?

Zodra uw bestelling is verzonden, ontvangt u automatisch een trackingcode. Het duurt ongeveer 12 tot 24 uur tot je een track & trace code ontvangt. Controleer ook uw spamfolder, want onze e-mails komen daar soms terecht.

4. Hoe kan ik mijn bestelling volgen?

Je kunt je bestelling volgen met de Track & Trace-code die je per e-mail hebt ontvangen. Voer het trackingnummer in op onze trackingpagina om de status van uw levering te weten te komen. U kunt dit doen op deze pagina.

5. Ik ben niet tevreden met mijn pakket

Neem contact met ons op met een uitleg + foto/video van het probleem en wij zullen u zo snel mogelijk helpen.

E-mail: info@sileskin.com (bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 - 17:00)
Adres: Nederland, Utrecht, Telderslaan 23, 3527 KD